Hjelpe til på parkrun

det er parkrun-eventer hver uke og alle kan bidra. Vi tar deg imot med åpne armer!

Det er gode muligheter til å prøve nye oppgaver, øve på ting du kan fra før, få nye ferdigheter, være sammen med venner og familie, møte nye folk og bli en del av parkrun-samfunnet.

Du trenger ikke å ha tidligere erfaring fra parkrun, junior parkrun eller frivillig arbeide. Det er mange oppgaver å velge mellom, og mange av dem kan også kombineres med å gå eller løpe selv.

Du kan hjelpe til på egenhånd eller sammen med noen, og det er alltid folk som kan hjelpe deg hvis du lurer på noe.

Hver gang du hjelper til tar du ett skritt nærmere en offisiell parkrun milepæl som belønner de som har bidratt 10 (for de under 18), 25, 50, 100, 250 eller 500 ganger.

Hvordan blir man involvert

På forhånd: Hvis du vet på forhånd at du vil hjelpe til (enten neste helg eller seinere) vennligst send oss en epost nansenparken@parkrun.com så tar vi kontakt - vi vil gjerne høre fra deg! Vennligst oppgi parkrun IDen hvis du vet hva den er. Du finner den under strekkoden din.

På dagen: Hvis du ikke er sikkert på dine helgeplaner og ikke vil forplikte deg på forhånd, møt da bare opp på dagen og snakk med en av de frivillige når du ankommer - vi kan aldri ha for mange frivillige.

Er du interessert i å hjelpe til regelmessig? Du kan abonnere på nyhetsbrevet om å bidra på parkrun profilen din. Nettsiden finner du her here.

Registrering: Hvis du ikke har registrert deg enda, vennligst gjør det her. Da kan du enkelt se hvor ofte du har hjulpet til og se hvor nær du er på å nå en milepæl. Hvis du allerede har registrert deg for å kunne gå eller løpe så trenger du ikke å registrere deg igjen for å hjelpe til.

Du kan se fremtidig oppgavefordeling her. Selv om alle roller ser ut til å være tildelt finner vi alltid en oppgave til deg, så ta kontakt!

Hva kan jeg gjøre på eventet?

Det finnes oppgaver some passer alle på parkrun. Du kan sette opp løpet, skanne strekkoder når folk kommer i mål og du kan passe på at alle kommer seg sikkert gjennom løpet som vakt.

På dagen får du alltid hjelp av andre frivillige. Hvis du blir bekymret over noe du ser mens du hjelper til så må du snakke med løpsansvarlig om dette på eventet eller ved å ta kontakt med oss på support.parkrun.com.

Vi håper at vi har svart på alle spørsmålene dine, men hvis ikke så ta en titt på siden for "Svar på spørsmål vi får ofte" nederst på denne siden..

Svar på spørsmål vi får ofte

Må jeg ha deltatt på parkrun eller parkrun junior for å hjelpe til?
Nei, du trenger ikke å ha deltatt på parkrun eller junior parkrun før. Nye deltakere er alltid velkomne.

Hvor gammel må jeg være for å hjelpe til?
Du er ingen aldersgrense for å hjelpe til. Hvis du er under 18 år må du være i nærheten av en voksen person.

Kan jeg ha med meg ungene når jeg hjelper til?
Ja, familier kan gjerne hjelpe til på parkrun og junior parkrun. Rollene er tilrettelagt slik at de skal være enkle og oppgavene passer til barn. Du kan gjerne hjelpe til som familie.

Kan jeg ha med meg hunden når jeg hjelper til?
Ja, du kan utføre mange roller med hund, så lenge du følger våre regler om hunder (kort, håndholdt bånd med fast lengde). Ikke alle parkrun-eventer tillater hunder, så vennligst sjekk når du sender oss en epost. Hunder er ikke tillatte på junior parkrun-eventer.

Kan jeg hjelpe til sammen med en venn?
Ja, vennligst si ifra til oss om du vil hjelpe til sammen med en venn så finner vi en rolle dere kan utføre sammen.

Hvor mye tid trenger man hvis man skal hjelpe til?
Det er ingen tidsfrist for å fullføre parkrun eller junior parkrun, så det kan variere fra uke til uke hvor lenge frivillige må hjelpe til.

Må jeg forplikte meg til å hjelpe til et visst antall dager?
Nei, du kan hjelpe til så ofte eller sjelden som du vil! Du kan bare sende oss en epost når du har lyst til å hjelpe til. Du kan også bare møte opp på dagen.

Må jeg utføre samme oppgaven hver uke?
Nei, definitivt ikke! Vi liker at folk hjelper til i forskjellige roller. Hvis du foretrekker å utføre en spesiell rolle, så si gjerne ifra om det.

Må jeg være en løper eller ha god kondisjon for å hjelpe til?
Nei, alle er velkomne. Det kreves ikke tidligere erfaring, ferdigheter eller kunnskaper. Sammen finner vi en rolle som passer for deg.

Må jeg ha med meg / ha på meg noe spesielt?
Nei, vennligst ha på deg klær som du det du føler deg komfortabel i. Du får tildelt en reflekterende vest som du må ha på det over klærne. Du trenger ikke ta med deg spesielt utstyr, men hvis du er tidtaker eller skal skanne strekkoder så trenger du en mobiltelefon som kan kjøre apper. Da må du også laste ned 'Virtual volunteer' appen. Den kan du finne her.

Må jeg være registrert hos parkrun?
Ja, vennligst registrer deg på forhånd her. Du trenger bare å registrere deg en gang.

Må jeg ta med meg strekkoden min?
Nei, du må ikke ha med deg strekkoden på eventet, men ta den med hvis du vil ha en sluttid. Dette kan være aktuelt hvis du skal være baktropp, gå, sette tempo, eller guide en synshemmet person.